Foamit Norjan ympäristövahinkotiedote.

4.3.2022

Foamitilla ei korvausvelvollisuutta Norjan ympäristövahinkoon liittyen

Foamit Group Oy allekirjoitti 31.8.2021 sopimuksen, jolla se osti 100 % norjalaisesta
vaahtolasinvalmistusyhtiöstä Glasopor AS:sta. Myyjänä toimi Sirkel Materialgjenvinning AS.
Vuonna 2002 perustetulla Glasoporilla on Norjassa kaksi vaahtolasitehdasta, toinen Skjåkissa ja toinen Fredrikstadissa. Vuonna 2018 Skjåkin alueella oli tulva, jonka johdosta Glasoporin Skjåkin tehtaan varastoalueelta huuhtoutui kierrätyslasista valmistettua vaahtolasia jokeen. Kyseinen ympäristövahinkoasia oli Norjan ympäristöministeriön käsittelyssä kaupantekovaiheessa.
Norjan ympäristöministeriö on nyt tehnyt lopullisen päätöksen vahinkoasiasta ja siitä aiheutuvista korvauksista. Kauppasopimuksen mukaisesti Glasoporin myyjänä toiminut Sirkel kantaa vastuut määrätyistä korvauksista, eikä päätöksellä siten ole taloudellista vaikutusta Foamit Groupiin tai sen emoyhtiöön Partneraan.

Lisätietoja
Foamit Group Oy
Kalle Härkönen, toimitusjohtaja
puh. +358 40 838 51 96
sähköposti: kalle.harkonen@uusioaines.com

Foamit Group lyhyesti
Foamit Group on lasinkierrätys- ja vaahtolasinvalmistusyhtiö, joka yhdessä tytäryhtiöidensä kanssa muodostaa Euroopan johtavan vaahtolasivalmistajan. Yhtiö toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Sen pääkonttori sijaitsee Vantaalla. Foamit Group on osa Partneraliiketoimintakonsernia, joka luo toiminnallaan omistaja-arvoa ja kestävämpää tulevaisuutta. Partnera Oyj on listattu Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalla.

Ajankohtaista